4 portioner (1 pajform)
Pajdeg:
120 g smör
1 dl dinkelmjöl
2 dl vetemjöl
1 dl solrosfrön
3-4 msk vatten
lite salt
Blanda alla ingredienser utom vattnet och nyp ihop degen med fingrarna. Alternativt kör i matberedare. Låt smöret bli rumsvarmt så går det lättare. Tryck ut degen i formen och ställ in den i kylen en halvtimme. Picka botten med en gaffel.
Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter tills det får lite färg.
Fyllning:
1 broccoli¨
1 rödlök
1 ask körbärstomater
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
1 paket fetaost, 150 g
Äggstanning:
1 dl mellangrädde
1,5 dl mellanmjölk
3 ägg
salt, svartpeppar
Hacka broccolin i små bitar. Dela tomaterna i halvor och skär löken i ringar. Varva allt i pajformen. Smula över fetaosten. Hacka basilikan och strö över. Riv vitlöksklyftan. Blanda med grädde, mjölk och ägg. Peppra äggstanningen och salta eventuellt, tänk på att osten är salt! Häll över smeten i formen och grädda pajen tills den har en gyllenbrun yta och äggstanningen har stelnat. Garnera gärna med lite ruccola.
Servera med en sallad och goda, blandade oliver i en skål vid sidan av.
Smaklig måltid och trevlig helg!