270 g tofu
1 tärning buljong
1 burk kokosmjölk
1 liten sötpotatis
1 broccolibukett
1–2 msk currypulver
japansk soja
2 msk chilisås
örtsalt för smaksättning
sesamfrön, rostade
Gör så här:
Sätt en gjutjärnsstekpanna på högsta värmen på spisen och lägg ner 1–2 dl sesamfrön i pannan. Rör konstant runt bland sesamfröna med en träslev tills de har fått en mörkare yta och häll upp dem i en skål och låt svalna.
Skala sötpotatisen och dela den i fyra bitar på längden och skär upp den i i 2–3 mm tjocka bitar.
Skär loss alla broccolibuketterna och dela de största, skiva upp broccolistocken i 0,5 cm tjocka skivor.
Häll ner kokosmjölken i en kastrull och lägg i sötpotatisen, broccolin, buljongen, curryn och chili-såsen.
Låt allt koka under omrörning på medelvärme i ca 10 min.
Skär tofublocket i lagom stora bitar och lägg ner i grytan och låt alla ingredienser småputtra
i 2–3 min. Servera grytan med ris, matkorn eller belugalinser; samt rostade sesamfrön.