Mustig currytofugryta med kokosmjölk, broccoli och sötpotatis

Kultur och Nöje2016-08-20 08:00

270 g tofu

1 tärning buljong

1 burk kokosmjölk

1 liten sötpotatis

1 broccolibukett

1–2 msk currypulver

japansk soja

2 msk chilisås

örtsalt för smaksättning

sesamfrön, rostade

Gör så här:

Sätt en gjutjärnsstekpanna på högsta värmen på spisen och lägg ner 1–2 dl sesamfrön i pannan. Rör konstant runt bland sesamfröna med en träslev tills de har fått en mörkare yta och häll upp dem i en skål och låt svalna.

Skala sötpotatisen och dela den i fyra bitar på längden och skär upp den i i 2–3 mm tjocka bitar.

Skär loss alla broccolibuketterna och dela de största, skiva upp broccolistocken i 0,5 cm tjocka skivor.

Häll ner kokosmjölken i en kastrull och lägg i sötpotatisen, broccolin, buljongen, curryn och chili-såsen.

Låt allt koka under omrörning på medelvärme i ca 10 min.

Skär tofublocket i lagom stora bitar och lägg ner i grytan och låt alla ingredienser småputtra

i 2–3 min. Servera grytan med ris, matkorn eller belugalinser; samt rostade sesamfrön.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!