Nötfärs på kikärtsbädd

Kultur och Nöje2015-04-16 08:00

400 nötfärs

3 st morötter, ca 400 g

2 förp kokta kikärter, à 380 g

1 förp passerade tomater, 500 g

1 dl matlagningsgrädde

1,5 dl riven ost, ca 60 g

3 vitlöksklyftor, hackade

3 gula lökar

olivolja

1 msk tomatpuré

2 msk kalvfond

0,5 msk torkad oregano

1 dl vatten

salt + nymald svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Bryn nötfärsen i 0,5 msk ­olivolja. Lägg åt sidan.

Skala och hacka löken.

Skala och skär morötterna i små tärningar.

Fräs i panna med 1 msk olivolja cirka 5 minuter, tills de blivit mjuka.

Rör ner tomatpuré, tomater, vatten, kalvfond, oregano, vitlök och till sist köttfärsen.

Låt koka upp och småputtra ca 10 min.

Krydda med 1,5 tsk salt och 3 krm svartpeppar.

Skölj kikärterna, låt rinna av och fördela dem i en ugnssäker form.

Häll över grädden.

Fördela färsblandningen över kikärterna och strö över osten.

Gratinera i ugn ca 20 minuter, tills osten är gyllenbrun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!