400 nötfärs
3 st morötter, ca 400 g
2 förp kokta kikärter, à 380 g
1 förp passerade tomater, 500 g
1 dl matlagningsgrädde
1,5 dl riven ost, ca 60 g
3 vitlöksklyftor, hackade
3 gula lökar
olivolja
1 msk tomatpuré
2 msk kalvfond
0,5 msk torkad oregano
1 dl vatten
salt + nymald svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Bryn nötfärsen i 0,5 msk olivolja. Lägg åt sidan.
Skala och hacka löken.
Skala och skär morötterna i små tärningar.
Fräs i panna med 1 msk olivolja cirka 5 minuter, tills de blivit mjuka.
Rör ner tomatpuré, tomater, vatten, kalvfond, oregano, vitlök och till sist köttfärsen.
Låt koka upp och småputtra ca 10 min.
Krydda med 1,5 tsk salt och 3 krm svartpeppar.
Skölj kikärterna, låt rinna av och fördela dem i en ugnssäker form.
Häll över grädden.
Fördela färsblandningen över kikärterna och strö över osten.
Gratinera i ugn ca 20 minuter, tills osten är gyllenbrun.