Nytt på Matkultur: Matspaning

Bakning konkurrerar friskt med matlagning och har blivit oerhört trendigt. Tv-programmet Hela Sverige bakar har fått många att gå loss och bli hemmakonditorer med spritspåsar och sockerpasta i högsta hugg. Förra årets vinnare, Linus Larsson, har nu släppt sin bok Baka med Linus. Matkultur har tittat närmare på den.

Foto: Fotograf saknas!

Kultur och Nöje2016-01-26 16:00

Bakning är stort och för många är det drömmen att få vara med i Hela Sverige bakar. Det där med att det just är en hemmabagare som ger ut sina bästa bakrecept gör kanske också bakningen lite mer lockande och tillgänglig för fler. Linus Larssons bok (Bonnier fakta) innehåller hyfsat enkla recept och klassiker som hallongrottor och biskvier varvas med smakrika bröd och en och annan riktig farmorskaka. Här har jag valt ut ett recept som säkert faller som älskar småkakor i smaken.

Choklad- och kardemummakakor

35 stycken

Sätt ugnen på 200 grader.

200 g rumsvarmt smör

2 dl brunt farinsocker

1 msk kardemummakärnor

1 tsk bikarbonat

5 dl vetemjöl

60 g mörk, hackad choklad

Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt övriga ingredienser och blanda snabbt till en smulig deg. Forma små bollar med händerna och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem försiktigt så att de plattas ut lite på undersidan.

Grädda mitt i ugnen cirka 12 minuter. De ska bli lätt gyllenbruna i färgen. Låt svalna på galler.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!