250 g risnudlar
400 g fast tofu
1 dl majsmjöl
rapsolja
2 morötter
4 salladslökar
90 g böngroddar
1 kruka koriander
1 dl hackade jordnötter
finhackad röd chili
limeklyftor
Pad thai-sås:
2 vitlöksklyftor, rivna
2 stora lime, pressad saft
3 msk japansk soja
2 msk vatten
2 msk farinsocker
salt
Gör så här:
Tillred nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skär tofun i 1 cm stora tärningar och vänd runt i majsmjölet.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun på hög värme till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
Häll alla ingredienser till såsen
i en skål och rör om.
Skala och grovriv morötterna. Strimla salladslöken. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Fräs nudlar, morötter, salladslök och böngroddar ca 2 min.
Tillsätt tofun och häll över såsen. Vänd runt och smaka av med salt.
Servera med koriander och jordnötter och ev mer chili och lime.