4 stora portabellosvampar
4 hamburgerbröd
valfri sallad
1 tomat
½ rödlök
1 dl ketchup
1 tsk chipotlepasta eller -pulver
4 msk farinsocker
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk paprikapulver
½ tsk cayennepeppar
1 tsk salt
3 gula lökar
2 msk rapsolja
1 ½ dl ljust öl eller vatten
Gör så här:
Blanda ketchup, chipotle, vinäger, paprikapulver, cayenne, salt och hälften av farinsockret till en marinad. Vänd runt svamphattarna i hälften av marinaden. Marinera minst 30 min.
Bryn löken på medelhög värme i olja i ca 15 min. Rör då och då. Tillsätt resten av farinsockret och stek under omrörning någon minut till. Häll i öl eller vatten och låt koka in i löken.
Grilla svamparna till fin färg och tills de är genomvarma, ca 5 min. Grilla bröden och fyll med svamp, sallad, tomat, lök, karamelliserad lök och resten av marinaden som sås.