Portabelloburgare med karamelliserad lök

Kultur och Nöje2016-07-26 07:00

4 stora portabellosvampar

4 hamburgerbröd

valfri sallad

1 tomat

½ rödlök

1 dl ketchup

1 tsk chipotlepasta eller -pulver

4 msk farinsocker

1 msk vitvinsvinäger

2 tsk paprikapulver

½ tsk cayennepeppar

1 tsk salt

3 gula lökar

2 msk rapsolja

1 ½ dl ljust öl eller vatten

Gör så här:

Blanda ketchup, chipotle, vinäger, paprikapulver, cayenne, salt och hälften av farinsockret till en marinad. Vänd runt svamphattarna i hälften av marinaden. Marinera minst 30 min.

Bryn löken på medelhög värme i olja i ca 15 min. Rör då och då. Tillsätt resten av farinsockret och stek under omrörning någon minut till. Häll i öl eller vatten och låt koka in i löken.

Grilla svamparna till fin färg och tills de är genomvarma, ca 5 min. Grilla bröden och fyll med svamp, sallad, tomat, lök, karamelliserad lök och resten av marinaden som sås.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!