500 gram palsternacka
0,5 kruka persilja
8 st portabellosvampar
2 klyftor vitlök
0,75 dl olivolja
50 gram grönkål
½ citron
2 st avokado
1 rödlök
1 förpackning hamburgerbröd
140 gram ädelost
1 dl matlagningsyoghurt
1 tsk honung
salt
svartpeppar
olivolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär palsternackorna i stavar. Blanda stavarna med finhackad persilja, olja och salt på en plåt. Rosta i ugn ca 25–30 min.
Lägg svamparna i en ugnsform. Skala och riv vitlök och blanda med olja. Pensla svamparna runt om med vitlöksoljan så att det täcker ordentligt. Krydda med salt och peppar efter smak. Sätt in i ugnen under palsternackorna ca 15 min.
Skölj grönkålen och skär bort den grova stammen. Fräs grönkålsbladen hastigt i lite olja i en medelvarm panna ca 1 min. De ska bara mjukna en aning. Ta bort pannan från plattan och pressa över citronsaft och krydda med lite salt.
Skiva avokado och rödlök.
Mixa ihop ädelost, yoghurt och
honung med hjälp av en stavmixer.
Ta ut stripsen och värm bröden i ugnen.
Lägg ett grönkålsbladpå varje bröd och toppa med avokadoskivor, portabellosvampar, ädelostdipp och rödlök. Servera tillsammans med rotfruktsstripsen.