2 dl quinoa
4 ägg
½ tsk örtsalt
¼ tsk chiliflakes
1 gul lök, finhackad
1 dl färskt riven parmesan
2 dl grovt riven zucchini
3 vitlöksklyftor, finhackade
2,5 dl ströbröd
olivolja
gräddfil och avokado
Gör så här:
tillaga quinoan enligt förpackningen.
Efter att quinoan har svalnat av rör du ihop den med ägg och örtsalt i en stor skål.
Tillsätt lök, ost, vitlök, zucchini, chiliflakes och ströbröd. Blanda ihop ordentligt och låt svälla i några minuter.
Vid det här laget borde du ha en smet som du lätt kan forma till små biffar, stora som ishockeypuckar. Om smeten är torr, rör ner ett extra ägg eller lite vatten.
Lägg ett bakplåtspapper på diskbänken, där du kan lägga din formade biffar.
Värm olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek 6 st åt gången i ca 7–10 minuter, tills botten får en gyllenbrun färg. Vänd dem försiktigt med en stekspade och stek den andra sidan i ca 7 minuter.
Låt dem svalna på ett galler medan du steker de övriga.
Toppa med en klick gräddfil och några avokadobitar.