Recept: Apelsinbakad lax med sweet chili

Kultur och Nöje2016-03-05 08:00

4 portioner ris

600 g färsk laxfilé

1/2 tsk salt

1 apelsin

1/2 dl ströbröd

peppar

3 tomater

1 ask färsk gräslök (à 20 g)

2 msk sweet chilisås

2 dl crème fraiche

2 hjärtsallad

Så här gör du

Sätt ugnen på 175 grader.

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Dela laxen i portionsbitar. Lägg dem i en ugnssäker form.

Krydda med salt och riv över apelsinskal.

Strö på ströbröd och krydda med peppar. Sätt in formen mitt i ugnen cirka 12 minuter.

4.Skär tomaterna i bitar, hacka gräslöken och lägg det i små skålar.

Blanda sweet chili med crème fraiche, krydda med salt och peppar.

Skär salladen i bitar.

Servera laxen med ris och tillbehör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!