3 dl jasminris
500 g blandfärs
0,5 msk sambal oelek
3 pressade vitlöksklyftor
2 msk fisksås
1 msk strösocker
1 msk japansk soja
1,5 lime, pressad saft
svartpeppar
Vitkålssallad:
300 g vitkål, tunt strimlad
2 morötter, finstrimlade
0,5 dl rostat sesamfrö
1 lime, finrivet skal och saft
1 msk sesamolja
salt
Till servering:
2 salladslökar, finstrimlade
1 kruka koriander, klippt
Gör så här
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Fräs färsen i en stekpanna till ett smul.
Tillsätt sambal oelek, vitlök, fisksås, socker och soja.
Stek några minuter till och smaka av med limesaft och svartpeppar.
Vitkålssallad:
Blanda vitkål med morötter och sesamfrön.
Vänd runt med limeskal, limesaft och sesamolja. Salta.
Servera med salladslök, koriander och vitkålssallad.