Recept: Asiatisk färspanna med vitlök och lime

Kultur och Nöje2016-04-25 08:00

3 dl jasminris

500 g blandfärs

0,5 msk sambal oelek

3 pressade vitlöksklyftor

2 msk fisksås

1 msk strösocker

1 msk japansk soja

1,5 lime, pressad saft

svartpeppar

Vitkålssallad:

300 g vitkål, tunt strimlad

2 morötter, finstrimlade

0,5 dl rostat sesamfrö

1 lime, finrivet skal och saft

1 msk sesamolja

salt

Till servering:

2 salladslökar, finstrimlade

1 kruka koriander, klippt

Gör så här

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Fräs färsen i en stekpanna till ett smul.

Tillsätt sambal oelek, vitlök, fisksås, socker och soja.

Stek några minuter till och smaka av med limesaft och svartpeppar.

Vitkålssallad:

Blanda vitkål med morötter och sesamfrön.

Vänd runt med limeskal, limesaft och sesamolja. Salta.

Servera med salladslök, koriander och vitkålssallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!