800 ml kokosmjölk
1 kg blomkål
300 g potatis, skalad och småtärnad
Currypasta:
0,5 dl neutral olja
5 vitlöksklyftor
0,5 hackad gul lök
2 hackade röda chili
2 msk finriven ingefära
1 finhackat citrongräs
1 msk fänkålsfrön
1 msk malen koriander
0,5 msk socker
1 tsk salt
Till servering:
strimlad salladslök
1 dl jordnötter
1 kruka koriander
ris eller bröd
Gör så här:
Mixa alla ingredienser till currypastan till jämn konsistens.
Stek currypastan på medelvärme i en kastrull under omrörning cirka fem minuter.
Tillsätt kokosmjölken och koka upp. Lägg ner potatisen och låt koka fyra minuter.
Lägg ner blomkålen skuren i buketter och låt sjuda sex till åtta minuter till.
Servera curryn toppad med salladslök, jordnötter och koriander. Ät eventuellt med ris eller ett gott bröd.