Recept: Blomkålscurry

Kultur och Nöje2016-04-04 08:00

800 ml kokosmjölk

1 kg blomkål

300 g potatis, skalad och småtärnad

Currypasta:

0,5 dl neutral olja

5 vitlöksklyftor

0,5 hackad gul lök

2 hackade röda chili

2 msk finriven ingefära

1 finhackat citrongräs

1 msk fänkålsfrön

1 msk malen koriander

0,5 msk socker

1 tsk salt

Till servering:

strimlad salladslök

1 dl jordnötter

1 kruka koriander

ris eller bröd

Gör så här:

Mixa alla ingredienser till currypastan till jämn konsistens.

Stek currypastan på medelvärme i en kastrull under omrörning cirka fem minuter.

Tillsätt kokosmjölken och koka upp. Lägg ner potatisen och låt koka fyra minuter.

Lägg ner blomkålen skuren i buketter och låt sjuda sex till åtta minuter till.

Servera curryn toppad med salladslök, jordnötter och koriander. Ät eventuellt med ris eller ett gott bröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!