Recept: Broccolisoppa med fänkål

Kultur och Nöje2016-11-09 08:00

500 g broccoli

1 finhackad gul lök

1 msk olivolja

1 tsk mortlade fänkålsfrön

2 msk konc grönsaksfond

8 dl vatten

1 förp avrunna cannellinibönor (à 400 g)

150 g färskost av philadelphiatyp

salt och peppar

1 msk färskpressad citronjuice

1 msk olivolja

Topping

ev krutonger

Gör så här:

Skär buketterna av broccoli i mindre bitar. Strimla stammen fint.

Fräs finhackad gul lök mjuk i olivolja cirka fem minuter på medelvärme.

Tillsätt mortlade fänkålsfrön och fräs ytterligare en minut.

Tillsätt broccolibuketter, konc grönsaksfond och vatten. Låt koka 10–15 minuter under lock, tills broccolin är mjuk.

Ta från värmen och tillsätt kokta avrunna cannellinibönor och färskost av philadelphiatyp.

Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.

Blanda den strimlade broccolin med färskpressad citronjuice och olivolja.

Krydda med salt och peppar.

Topping: Toppa soppan med den strimlade broccolin. Krutonger är gott till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!