Recept: Broccolisoppa med kikärtor och tofu

Kultur och Nöje2016-02-11 08:00

1 gul lök

2 broccoli (à 250 g)

1 msk riven ingefära

1 tsk olja

1 vitlöksklyfta

1 tsk sambal oelek

400 ml kokosmjölk

7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)

1 förp kokta kikärter (à 380 g)

1 tsk olivolja

1/2 tsk spiskummin

salt och peppar

1/2 kruka persilja

270 g tofu

Gör så här:

Skala och hacka löken.

Ansa och skiva broccolin.

Skala och riv ingefäran.

Fräs lök och broccoli i olja i en gryta. Sänk värmen och rör i ingefära, pressad vitlök och sambal. Tillsätt kokosmjölk, buljong och vatten i grytan och sjud cirka 12 minuter.

Skölj kikärterna och låt dem rinna av ordentligt. Rosta dem i en het stekpanna i olivolja. Krydda med spiskummin, salt och peppar.

Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.

Hacka persiljan och skär tofun i bitar.

Servera soppan med kikärter, tofu och persilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!