1 gul lök
2 broccoli (à 250 g)
1 msk riven ingefära
1 tsk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
400 ml kokosmjölk
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 förp kokta kikärter (à 380 g)
1 tsk olivolja
1/2 tsk spiskummin
salt och peppar
1/2 kruka persilja
270 g tofu
Gör så här:
Skala och hacka löken.
Ansa och skiva broccolin.
Skala och riv ingefäran.
Fräs lök och broccoli i olja i en gryta. Sänk värmen och rör i ingefära, pressad vitlök och sambal. Tillsätt kokosmjölk, buljong och vatten i grytan och sjud cirka 12 minuter.
Skölj kikärterna och låt dem rinna av ordentligt. Rosta dem i en het stekpanna i olivolja. Krydda med spiskummin, salt och peppar.
Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
Hacka persiljan och skär tofun i bitar.
Servera soppan med kikärter, tofu och persilja.