Recept: Canneloni med zucchini och valnötter

Kultur och Nöje2016-03-08 08:00

200 g färska lasagneplattor

1 gul lök

1 zucchini, ca 350 g

smör- och rapsolja

1 påse bladspenat, ca 65 g

150 g färskost/keso naturell

1,5 msk pesto

1 dl valnötter, grovhackade

salt och peppar

4 dl pastasås tomat&crème fraiche

2 dl riven mozzarella

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Finhacka löken och riv zucchini grovt.

Fräs löken i smör- och rapsolja tills den blir mjuk.

Tillsätt zucchini och stek ytterligare några minuter.

Rör ner spenaten och låt den mjukna.

Tillsätt färskost, pesto och valnötter.

Smaka av med salt och peppar.

Smörj en ugnssäker form med smör- och rapsolja.

Fördela röran på lasagneplattorna och rulla ihop.

Lägg rullarna i formen med skarven nedåt.

Häll på tomatsåsen och strö över den rivna osten.

Tillaga i mitten av ugnen cirka 30 min.

Servera med en sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!