1 dl ströbröd
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 500 g blandfärs
1 tsk timjan
citronskal
1 msk smör
Sås
2 dl vispgrädde
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 msk majsstärkelse
1/2 msk soja
Så här gör du
Skala och koka potatisen.
Köttbullar: Blanda ströbröd, mjölk, ägg, salt och peppar i en bunke. Låt stå några minuter.
Blanda färs, timjan och citronskal med ströbrödsblandningen.
Forma köttbullar av smeten. Bryn dem runt om i smöret i en stekpanna tills de fått fin färg. Lägg över köttbullarna på en tallrik.
Sås: Vispa ihop grädde, buljong och majsstärkelse i stekpannan. Låt koka ihop någon minut under omrörning. Smaka av med soja och peppar. Lägg tillbaka köttbullarna i såsen och låt det sjuda cirka tre minuter.
Servera köttbullarna med såsen, potatisen och gärna hemgjord pressgurkan.