Recept: Citronköttbullar i gräddsås

Kultur och Nöje2016-01-18 08:00

1 dl ströbröd

1 1/2 dl mjölk

1 ägg

1/2 tsk salt

1 krm peppar

ca 500 g blandfärs

1 tsk timjan

citronskal

1 msk smör

Sås

2 dl vispgrädde

2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)

1/2 msk majsstärkelse

1/2 msk soja

Så här gör du

Skala och koka potatisen.

Köttbullar: Blanda ströbröd, mjölk, ägg, salt och peppar i en bunke. Låt stå några minuter.

Blanda färs, timjan och citronskal med ströbrödsblandningen.

Forma köttbullar av smeten. Bryn dem runt om i smöret i en stekpanna tills de fått fin färg. Lägg över köttbullarna på en tallrik.

Sås: Vispa ihop grädde, buljong och majsstärkelse i stekpannan. Låt koka ihop någon minut under omrörning. Smaka av med soja och peppar. Lägg tillbaka köttbullarna i såsen och låt det sjuda cirka tre minuter.

Servera köttbullarna med såsen, potatisen och gärna hemgjord pressgurkan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!