600 g torskfilé (i 4 bitar)
5 klyftor vitlök, krossade
1 citron, delad
olja, att steka i
400 g gröna ärtor, tinade
100 g bacon, fint strimlat
1 bananschalottenlök, finhackad
1 kruka dill
1 kruka persilja
salt
smör
kokt potatis, till servering
Gör så här:
Börja med att strimla bacon fint.
Fortsätt hacka schalottenlök fint och skiva vitlöken.
Skär bort eventuella ben på fisken.
Stek sedan bacon i lite smör på medelvärme så allt fett släpper.
När baconen är mjuk, tillsätt schalottenlök och tinade ärtor. Salta och peppra.
Tillsätt matolja till pannan och stek fisken på medelhög värme, salta den innan den går i pannan.
Tillsätt smör och vitlök till stekpannan samt citronskal och citronsaft.
Servera fisken tillsammans med smöret i pannan och ärtorna. Toppa rätten med plockade örter. Eventuellt lite kokt potatis till servering.