1 vitlöksklyfta
1/2 tsk chilipulver
1 msk curry
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 msk olja
2 dl röda linser (2 dl motsvarar ca 200 g)
5 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond)
4 portioner ris
1/2 påse salladslök (à 125 g)
250 g körsbärstomater
1/2 kruka koriander
2 dl matyoghurt
salt och peppar
1/2 citron
Gör så här:
Skala och riv vitlöken. Fräs den med de torra kryddorna i oljan i en kastrull.
Tillsätt linserna och buljongen och koka 10-15 minuter. Tillsätt eventuellt mer buljong.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Ansa och strimla salladslöken. Dela tomaterna och grovhacka koriandern.
Rör ner salladslök, koriander och yoghurt i grytan och smaka av med salt, peppar och pressad citron.
Servera med riset.