Recept: Dhal med koriander och tomat

Kultur och Nöje2016-01-12 08:00

1 vitlöksklyfta

1/2 tsk chilipulver

1 msk curry

1 tsk kardemumma

1 tsk kanel

1 msk olja

2 dl röda linser (2 dl motsvarar ca 200 g)

5 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond)

4 portioner ris

1/2 påse salladslök (à 125 g)

250 g körsbärstomater

1/2 kruka koriander

2 dl matyoghurt

salt och peppar

1/2 citron

Gör så här:

Skala och riv vitlöken. Fräs den med de torra kryddorna i oljan i en kastrull.

Tillsätt linserna och buljongen och koka 10-15 minuter. Tillsätt eventuellt mer buljong.

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Ansa och strimla salladslöken. Dela tomaterna och grovhacka koriandern.

Rör ner salladslök, koriander och yoghurt i grytan och smaka av med salt, peppar och pressad citron.

Servera med riset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!