Recept: Fisksoppa med lax, musslor och nudlar

Kultur och Nöje2016-04-30 08:00

1/2 purjolök

2 morötter

2 vitlöksklyftor

1/2 röd spansk peppar

3 tomater

100 g färska champinjoner

2 msk olja

2 msk tomatpuré

2 msk fisksås

1 msk sweet chili

9 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)

ca 300 g färsk laxfilé

1 burk musslor i vatten (1 burk motsvarar 225 g)

1/2 dl pressad limesaft

Till servering:

risnudlar

färsk koriander

Gör så här:

Skölj purjolöken, skala morötter och vitlök. Skiva purjolöken och morötterna i sneda skivor. Hacka vitlöken.

Strimla chilin, skär tomaterna i grova tärningar och champinjonerna i tjocka skivor.

Fräs purjo, morötter och vitlök i oljan i en gryta. Tillsätt chili, tomater, tomatpuré, fisksås, sweet chili och buljong. Låt det koka sakta cirka 10 minuter.

Skär bort skinnet från laxen och skär den i tärningar. Lägg i champinjoner och lax, låt det sjuda några minuter tills fisken är klar. Häll i musslorna med spadet och låt det bli varmt.

Smaksätt med limesaft.

Till servering: Servera med risnudlar och gärna grovhackad koriander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!