1/2 purjolök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1/2 röd spansk peppar
3 tomater
100 g färska champinjoner
2 msk olja
2 msk tomatpuré
2 msk fisksås
1 msk sweet chili
9 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
ca 300 g färsk laxfilé
1 burk musslor i vatten (1 burk motsvarar 225 g)
1/2 dl pressad limesaft
Till servering:
risnudlar
färsk koriander
Gör så här:
Skölj purjolöken, skala morötter och vitlök. Skiva purjolöken och morötterna i sneda skivor. Hacka vitlöken.
Strimla chilin, skär tomaterna i grova tärningar och champinjonerna i tjocka skivor.
Fräs purjo, morötter och vitlök i oljan i en gryta. Tillsätt chili, tomater, tomatpuré, fisksås, sweet chili och buljong. Låt det koka sakta cirka 10 minuter.
Skär bort skinnet från laxen och skär den i tärningar. Lägg i champinjoner och lax, låt det sjuda några minuter tills fisken är klar. Häll i musslorna med spadet och låt det bli varmt.
Smaksätt med limesaft.
Till servering: Servera med risnudlar och gärna grovhackad koriander.