Recept: Fläskfilé Rydberg med senapskräm

Kultur och Nöje2017-01-14 08:00

ca 1 kg fläskfilé

1 påse fryst, tärnad potatis

2 gula lökar

1/4 dl finhackad persilja

1 zucchini

2 msk smör och olja till stekning

salt och peppar

Senapscrème

2 dl crème fraiche

1–2 msk dijonsenap

1 msk flytande honung

1/4 dl finhackad persilja

1/2 tsk salt

2 krm svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Stek potatisen i omgångar med lite smör och olja tills den fått färg.

Salta och peppra lätt. Lägg över i ugnssäker form och varmhåll i ugnen.

Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör. Salta och peppra lätt.

Vänd ner persiljan. Varmhåll i ugnen.

Skär zucchinin i grova stavar och stek dem hastigt i en het stekpanna med lite olja.

Salta och peppra lätt. Varmhåll i ugnen.

Senapscrème: Rör ihop crème fraiche, senap, honung och persilja. Smaka av med salt och svartpeppar.

Putsa köttet fritt från senor och skär i cirka två centimeter stora tärningar.

Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Stek köttet i omgångar. Salta och peppra. Servera med senapscrème fraiche och zucchini.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!