ca 1 kg fläskfilé
1 påse fryst, tärnad potatis
2 gula lökar
1/4 dl finhackad persilja
1 zucchini
2 msk smör och olja till stekning
salt och peppar
Senapscrème
2 dl crème fraiche
1–2 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
1/4 dl finhackad persilja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Stek potatisen i omgångar med lite smör och olja tills den fått färg.
Salta och peppra lätt. Lägg över i ugnssäker form och varmhåll i ugnen.
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör. Salta och peppra lätt.
Vänd ner persiljan. Varmhåll i ugnen.
Skär zucchinin i grova stavar och stek dem hastigt i en het stekpanna med lite olja.
Salta och peppra lätt. Varmhåll i ugnen.
Senapscrème: Rör ihop crème fraiche, senap, honung och persilja. Smaka av med salt och svartpeppar.
Putsa köttet fritt från senor och skär i cirka två centimeter stora tärningar.
Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Stek köttet i omgångar. Salta och peppra. Servera med senapscrème fraiche och zucchini.