600 g fläskkarré, eller kycklinglårfilé
2 morötter
2 gula lökar
1 msk olja
4 vitlökar, finhackade
3 msk tomatpuré
1 tsk salt
4 dl äppelmust
1 köttbuljongtärning
2 äpplen, klyftade
MOS
1 kg potatis
25 g smör
2 dl mjölk
salt
Gör så här:
Tärna köttet, slanta morötterna och skär löken i klyftor. Hetta upp en gryta och bryn köttet i olja. Salta och peppra.
Lägg även alla grönsaker i grytan och tillsätt vitlök och tomatpuré. Stek under omrörning någon minut till.
Häll i äppelmusten och lägg i buljongtärningen. Låt småputtra under lock 40 min. Lägg i äpplena efter 20 min.
Mos:
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i saltat vatten. Krossa potatisen och rör kraftigt ihop med smör och mjölk till ett fluffigt mos.
Smaka av med salt. Servera grytan med mos.