Recept: Fläskkarrégryta med mos

Kultur och Nöje2016-12-01 08:00

600 g fläskkarré, eller kycklinglårfilé

2 morötter

2 gula lökar

1 msk olja

4 vitlökar, finhackade

3 msk tomatpuré

1 tsk salt

4 dl äppelmust

1 köttbuljongtärning

2 äpplen, klyftade

MOS

1 kg potatis

25 g smör

2 dl mjölk

salt

Gör så här:

Tärna köttet, slanta morötterna och skär löken i klyftor. Hetta upp en gryta och bryn köttet i olja. Salta och peppra.

Lägg även alla grönsaker i grytan och tillsätt vitlök och tomatpuré. Stek under omrörning någon minut till.

Häll i äppelmusten och lägg i buljongtärningen. Låt småputtra under lock 40 min. Lägg i äpplena efter 20 min.

Mos:

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i saltat vatten. Krossa potatisen och rör kraftigt ihop med smör och mjölk till ett fluffigt mos.

Smaka av med salt. Servera grytan med mos.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!