1 huvud blomkål (ca 800 g)
1 liter rapsolja till fritering
1,5 dl sweet chilisås
0,5 dl vatten
2 finstrimlade salladslökar
1 msk skalade rostade sesamfrön
Frityrsmet:
2 dl vetemjöl
2 dl rismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
4 dl kallt kolsyrat vatten
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna till frityrsmeten i en skål och vispa ner det kolsyrade vattnet lite i taget till en slät smet.
Dela blomkålen i mindre buketter. Hetta upp oljan till 175 grader i en tjockbottnad kastrull med höga kanter.
Doppa buketterna en och en i frityrsmeten och lägg försiktigt ner i oljan. Fritera gyllene, cirka tre minuter.
Låt rinna av på hushållspapper.
Värm sweet chilisås och vatten i en kastrull.
Ringla över sweet chilisåsen vid servering och toppa med salladslök och sesamfrön.