Recept: Friterad blomkål

Kultur och Nöje2016-12-12 08:00

1 huvud blomkål (ca 800 g)

1 liter rapsolja till fritering

1,5 dl sweet chilisås

0,5 dl vatten

2 finstrimlade salladslökar

1 msk skalade rostade sesamfrön

Frityrsmet:

2 dl vetemjöl

2 dl rismjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

0,5 tsk salt

4 dl kallt kolsyrat vatten

Gör så här:

Blanda de torra ingredienserna till frityrsmeten i en skål och vispa ner det kolsyrade vattnet lite i taget till en slät smet.

Dela blomkålen i mindre buketter. Hetta upp oljan till 175 grader i en tjockbottnad kastrull med höga kanter.

Doppa buketterna en och en i frityrsmeten och lägg försiktigt ner i oljan. Fritera gyllene, cirka tre minuter.

Låt rinna av på hushållspapper.

Värm sweet chilisås och vatten i en kastrull.

Ringla över sweet chilisåsen vid servering och toppa med salladslök och sesamfrön.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!