1 blomkål (ca 450 g)
2 rödlökar
1/2 tsk finhackad rosmarin
2 msk olivolja
7 ägg
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk gurkmeja
50 g parmesanost (grovriven)
1 dl hackad basilika
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk smält smör
1 msk vita sesamfrön
1 tsk svarta sesamfrön
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader.
Ansa och skär blomkålen i mindre buketter.
Koka blomkålen i lättsaltat vatten cirka fem minuter. Häll av vattnet.
Skala rödlöken. Dela och finhacka den ena, skär den andra i tunna skivor.
Fräs den hackade löken med rosmarinen i oljan på svag värme cirka tio minuter, utan att den får färg.
Vispa ihop ägg, bakpulver, gurkmeja, parmesan, basilika, salt och peppar i en bunke. Blanda ner blomkål och stekt lök.
Klä en form, cirka 24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Pensla sidorna med smält smör. Strö över sesamfrön så det täcker kanterna. Häll i blomkålsblandningen och lägg på rödlöksringarna.
Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter, tills kakan är gyllenbrun och har stelnat.
Låt stå cirka 20 minuter före servering. Servera helst ljummen.