Recept: Frittata med blomkål

Kultur och Nöje2017-01-02 08:00

1 blomkål (ca 450 g)

2 rödlökar

1/2 tsk finhackad rosmarin

2 msk olivolja

7 ägg

1 1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk gurkmeja

50 g parmesanost (grovriven)

1 dl hackad basilika

1 tsk salt

1 krm peppar

2 msk smält smör

1 msk vita sesamfrön

1 tsk svarta sesamfrön

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader.

Ansa och skär blomkålen i mindre buketter.

Koka blomkålen i lättsaltat vatten cirka fem minuter. Häll av vattnet.

Skala rödlöken. Dela och finhacka den ena, skär den andra i tunna skivor.

Fräs den hackade löken med rosmarinen i oljan på svag värme cirka tio minuter, utan att den får färg.

Vispa ihop ägg, bakpulver, gurkmeja, parmesan, basilika, salt och peppar i en bunke. Blanda ner blomkål och stekt lök.

Klä en form, cirka 24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Pensla sidorna med smält smör. Strö över sesamfrön så det täcker kanterna. Häll i blomkålsblandningen och lägg på rödlöksringarna.

Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter, tills kakan är gyllenbrun och har stelnat.

Låt stå cirka 20 minuter före servering. Servera helst ljummen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!