Potatis- och morotsstrips
700 g mjölig potatis
2 morötter
2 msk olivolja
1 krm salt
Yoghurtsås
2 dl matyoghurt (10 procent)
2 msk bostongurka
1/2 finhackat äpple
1 tsk curry
1 tsk flytande honung
1 krm salt
1/2 krm peppar
Panerad fisk
2 paket halvtinad MSC-märkt torskfilé (à ca 400 g)
1 ägg
2 dl panko eller ströbröd
3 msk rapsolja
salt
Gör så här:
Potatis- och morotsstrips: Sätt ugnen på 225 grader.
Skär potatisen i cm-tjocka stavar. Skala och skär morötterna i lika stora stavar. Lägg på en plåt och häll över olivolja och salt och blanda väl. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills de är gyllene.
Yoghurtsås: Blanda alla ingredienser till såsen.
Panerad fisk: Skär fisken i 3 cm tjocka skivor tvärsöver. Salta lätt. Vänd i uppvispat ägg och pankon eller ströbrödet.
Stek i oljan i en stekpanna på medelvärme två till tre minuter på varje sida.
Servera fisken med potatis- och morotsstripsen och yoghurtsåsen.