Recept: Fusk-fish'n chips

Kultur och Nöje2017-01-25 08:00

Potatis- och morotsstrips

700 g mjölig potatis

2 morötter

2 msk olivolja

1 krm salt

Yoghurtsås

2 dl matyoghurt (10 procent)

2 msk bostongurka

1/2 finhackat äpple

1 tsk curry

1 tsk flytande honung

1 krm salt

1/2 krm peppar

Panerad fisk

2 paket halvtinad MSC-märkt torskfilé (à ca 400 g)

1 ägg

2 dl panko eller ströbröd

3 msk rapsolja

salt

Gör så här:

Potatis- och morotsstrips: Sätt ugnen på 225 grader.

Skär potatisen i cm-tjocka stavar. Skala och skär morötterna i lika stora stavar. Lägg på en plåt och häll över olivolja och salt och blanda väl. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills de är gyllene.

Yoghurtsås: Blanda alla ingredienser till såsen.

Panerad fisk: Skär fisken i 3 cm tjocka skivor tvärsöver. Salta lätt. Vänd i uppvispat ägg och pankon eller ströbrödet.

Stek i oljan i en stekpanna på medelvärme två till tre minuter på varje sida.

Servera fisken med potatis- och morotsstripsen och yoghurtsåsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!