4 små auberginer (ca 230 g/st)
0,5 dl olivolja
0,5 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
350 g körsbärstomater, fintärnade
2 msk hackad oregano
100 g halloumi, finriven
salt och svartpeppar
Till servering:
5 dl kokt ris
1 förpackning kokta linser (ca 400 g)
1 dl hackad persilja
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela auberginerna på längden och tillaga mitt i ugnen cirka 20 minuter.
Gröp ur auberginerna men lämna lite så skalen håller sig stadiga. Skär aubergineköttet i mindre bitar. Lägg skalen i en ugnsform.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills den mjuknat utan att få färg.
Tillsätt auberginekött, vitlök, tomater och oregano. Stek tills allt är ordentligt mjukt. Smaka av med salt och peppar.
Fyll aubergineskalen och toppa med riven halloumi.
Gratinera mitt i ugnen tills osten smält och de är gyllene.
Blanda riset med linser och persilja och servera till auberginen.