Recept: Gnocchi med getost, kål och valnötter

Kultur och Nöje2016-02-05 08:00

300 g gnocchi

1 purjolök

3 vitlöksklyftor

0,5 savoykålshuvud

2 dl grädde

200 g getost

2 dl lagrad ost, riven

0,5 dl valnötter

salt och svartpeppar

Gör så här:

Koka pastan al dente i saltat vatten.

Finstrimla purjolök, vitlök och savoykål. Fräs purjolök och vitlök i en stor stekpanna utan att det tar färg.

Tillsätt savoykål och grädde och låt koka ihop i fem minuter.

Smaka av med salt och peppar, ta bort stekpannan från värmen.

Bryt getosten i mindre bitar och blanda den med den kokta pastan och savoykålen.

Häll alltsammans i en stor ugnsfast smörad form.

Toppa med valnötter och riven ost.

Gratinera i 200 grader cirka 15 minuter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!