Recept: Gnocchigratäng med tomat och mozzarella

Kultur och Nöje2016-03-19 08:00

500 g färska gnocchi

rapsolja till stekning

1 gul lök, hackad

1 vitlöksklyfta, finhackad

10 champinjoner, skivade

3 dl kokta cannellinibönor (400 g)

1 dl grädde

0.5 dl vitt vin

2 msk tomatpuré

1 msk konc grönsaksfond

200 g delade körsbärstomat

100 g mozzarella, tärnad

1 kruka basilika, plockade

salt och peppar

1 dl riven parmesanost

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Koka gnocchin i lättsaltat vatten tills de flyter upp till ytan, det tar bara någon minut. Lyft upp dem med hålslev och lägg dem i en ugnssäker form.

Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök och vitlök någon minut. Lägg i svampen och stek tills den fått fin färg.

Tillsätt sköljda och avrunna bönor, grädde, vin, tomatpuré och fond. Låt koka ihop några minuter.

Häll blandningen över gnocchin. Tillsätt tomater, mozzarella och basilika och vänd runt. Salta, peppra och strö över parmesanen.

Gratinera mitt i ugnen tills gratängen fått fin färg, det tar cirka 15 minuter. Servera med en sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!