Recept: Gott till grillat

Kultur och Nöje2016-07-02 08:00

Krämig majsröra

300 g majskorn

300 g grovriven morot

2 1/2 dl grädde

2 msk smör

2 msk socker

2 1/2 dl mjölk

2 msk vetemjöl

1 tunnskivad jalapeño

salt och svartpeppar

1 dl riven parmesanost

1 knippe skivad salladslök

Pankofriterad saltgurka

4-8 saltgurkor

2-3 dl panko (ströbröd)

salt och peppar

1 msk vitlökspulver

1 tsk chiliflakes

2 ägg

2 dl mjöl

Gör så här:

Majs: Blanda majs, morot, grädde, smör och socker i en kastrull, koka ihop och låt sjuda några minuter.

Vispa ihop mjölk och mjöl och rör i majsblandningen, koka upp under omrörning, sjud i minuter minuter.

Vänd i jalapeños och smaka av med salt och peppar. Toppa majsröran med ost och salladslök.

Saltgurka: Dela gurkan i kvartar, torka av dem noga med hushållspapper.

Blanda panko med salt, peppar, vitlökspulver och chiliflakes. Vispa upp äggen i en djup talrik. Vänd saltgurkan först i mjöl, sen ägg och avslutningsvis i panko.

Fritera gurkorna i 1-2 minuter, tills de blir gyllenbruna. Låt rinna av på papper.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!