Krämig majsröra
300 g majskorn
300 g grovriven morot
2 1/2 dl grädde
2 msk smör
2 msk socker
2 1/2 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 tunnskivad jalapeño
salt och svartpeppar
1 dl riven parmesanost
1 knippe skivad salladslök
Pankofriterad saltgurka
4-8 saltgurkor
2-3 dl panko (ströbröd)
salt och peppar
1 msk vitlökspulver
1 tsk chiliflakes
2 ägg
2 dl mjöl
Gör så här:
Majs: Blanda majs, morot, grädde, smör och socker i en kastrull, koka ihop och låt sjuda några minuter.
Vispa ihop mjölk och mjöl och rör i majsblandningen, koka upp under omrörning, sjud i minuter minuter.
Vänd i jalapeños och smaka av med salt och peppar. Toppa majsröran med ost och salladslök.
Saltgurka: Dela gurkan i kvartar, torka av dem noga med hushållspapper.
Blanda panko med salt, peppar, vitlökspulver och chiliflakes. Vispa upp äggen i en djup talrik. Vänd saltgurkan först i mjöl, sen ägg och avslutningsvis i panko.
Fritera gurkorna i 1-2 minuter, tills de blir gyllenbruna. Låt rinna av på papper.