Recept: Grapefruktgravad lax

Kultur och Nöje2016-03-26 08:00

1 kg färsk laxsida, med skinn

1 dl strösocker

0,5 dl salt

1 msk krossad vitpeppar

1 grapefrukt, rivet skal (endast det orangea)

2 msk pressad grapefrukt

2 citroner, riven skal (endast det gula)

1 dl hackad dill

dillvippor och citron till garnering

Gör så här:

Blanda socker, salt, vitpeppar citrusskal och grapefruktsaft.

Gnid in blandningen på laxens köttsida.

Fördela dillen ovanpå.

Lägg laxen i en ren plastpåse, knyt och lägg på ett stort fat med skinnsidan uppåt.

Lägg på en tyngd.

Grava i kylskåp cirka två dagar.

Vänd på laxen några gånger under tiden.

Skär laxen i tunna skivor på snedden vid servering.

Garnera med dill och citron.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!