Recept: Grillad blomkål med jordnötssås

Kultur och Nöje2016-06-15 08:00

600 g blomkål

1 msk olivolja

2 tsk flingsalt

0,5 kruka koriander, hackad

0,5 röd chili, finhackad

Jordnötssås:

1 dl krämigt jordnötssmör

1 lime, pressad saft

0,5 röd chili, finhackad

0,5 kruka koriander, hackad

0,5 dl vatten

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till jordnötssåsen. Skär blomkålen i cirka 2 cm tjocka skivor. Behåll gärna blasten på blomkålen.

Pensla med olja och salta. Grilla både skivor och de buketter som lossnat tills de är mjuka och har fått fin färg.

Servera blomkålen med såsen som tillbehör till grillat eller som ensamrätt med sallad och ett gott bröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!