600 g små fina potatisar
100 g sockerärta, finstrimlade
1 knippe rädisa i klyftor
1,5 dl små syltlökar
1 dl finskuren gräslök
2 dl gräddfil
Lax
600 g regnbågslax eller vanlig laxfilé
1,5 tsk chiliflakes
1 tsk senapsfrön
0,5 tsk fänkålsfrön
1 msk flingsalt
0,5 citron, finrivet skal
svartpeppar
dill till servering
Gör så här:
Koka potatisen i saltat vatten och låt svalna.
Dela ev potatisen och blanda med sockerärter, rädisor, syltlök och gräslök.
Varva potatissalladen med gräddfil på ett serveringsfat.
Lägg fisken med skinnsidan ner och krydda med chiliflakes, senapsfrön, fänkålsfrön, salt och citronskal (endast det gula).
Grilla på indirekt värme under lock cirka 15 min tills fisken har en innertemperatur på 48 grader. Toppa med dill och servera med potatissalladen.