1 zucchini
1 aubergine
2 tomater
2 knipplökar
1 paprika
1 knippe grön sparris
1 knippe morötter
Kikärtsröra
1 burk kikärtor (ca 400 g)
100 g fetaost
0,5 dl olivolja
1 riven vitlöksklyfta
2 dl hackade örter, t ex bladpersilja och basilika
flingsalt
Gör så här:
Chunky kikärtsröra: Skölj av kikärterna. Mosa dem och blanda med smulad fetaost, olivolja, vitlök och örter. Smaka av med salt.
Skär zucchini och aubergine i skivor, cirka en ventimeter tjocka.
Dela tomaterna, knipplökarna och paprikan. Ansa sparris och morot. Plocka buketter av blomkålen.
Vänd runt alla grönsakerna i olja och grilla tills de är något mjuka.
Lök och sparris går snabbast så lägg dem sist på grillen. Blomkålen kan förkokas om man inte gillar den rå i mitten.
Grilla även halverad citron, vitlök och eventuellt potatis. Servera de grillade grönsakerna med den matiga röran och gärna ett stort bröd.