Recept: Grillade grönsaker med kikärtsröra

Kultur och Nöje2016-05-13 08:00

1 zucchini

1 aubergine

2 tomater

2 knipplökar

1 paprika

1 knippe grön sparris

1 knippe morötter

Kikärtsröra

1 burk kikärtor (ca 400 g)

100 g fetaost

0,5 dl olivolja

1 riven vitlöksklyfta

2 dl hackade örter, t ex bladpersilja och basilika

flingsalt

Gör så här:

Chunky kikärtsröra: Skölj av kikärterna. Mosa dem och blanda med smulad fetaost, olivolja, vitlök och örter. Smaka av med salt.

Skär zucchini och aubergine i skivor, cirka en ventimeter tjocka.

Dela tomaterna, knipplökarna och paprikan. Ansa sparris och morot. Plocka buketter av blomkålen.

Vänd runt alla grönsakerna i olja och grilla tills de är något mjuka.

Lök och sparris går snabbast så lägg dem sist på grillen. Blomkålen kan förkokas om man inte gillar den rå i mitten.

Grilla även halverad citron, vitlök och eventuellt potatis. Servera de grillade grönsakerna med den matiga röran och gärna ett stort bröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!