Recept: Halloumigratäng

Kultur och Nöje2016-02-02 08:00

2 st zucchini

olivolja

1 kruka färsk basilika

10 st soltorkade tomater

1 pkt halloumi

1 dl färsk riven parmesan

1 dl gratängost

Tomatsås:

1 gul lök

1-2 vitlöksklyftor

olivolja

1 burk krossade tomater

1-2 msk balsamvinäger

(salt) och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader

Hacka lök och vitlök och låt fräsa i olja tills de blir glansiga och mjuka, häll på balsamvinäger och rör om.

Häll över en burk krossade tomater och låt puttra på medelvärme i 10-15 minuter så den reduceras.

Under tiden skivar du zucchinin i ½ cm tjocka skivor och steker några minuter på varje sida i olivolja.

Skiva halloumin och strimla tomaterna, riv basilikabladena i grova bitar.

I en ugnsfast form varvar du sedan zucchinin, halloumin, de soltorkade tomaterna, basilikan och tomatsåsen ungefär som en lasagne, starta med zucchinin i botten.

På toppen strör du parmesan och gratängost. Låt gratinera i mitten av ugnen under ca 15 minuter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!