2 st zucchini
olivolja
1 kruka färsk basilika
10 st soltorkade tomater
1 pkt halloumi
1 dl färsk riven parmesan
1 dl gratängost
Tomatsås:
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
olivolja
1 burk krossade tomater
1-2 msk balsamvinäger
(salt) och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Hacka lök och vitlök och låt fräsa i olja tills de blir glansiga och mjuka, häll på balsamvinäger och rör om.
Häll över en burk krossade tomater och låt puttra på medelvärme i 10-15 minuter så den reduceras.
Under tiden skivar du zucchinin i ½ cm tjocka skivor och steker några minuter på varje sida i olivolja.
Skiva halloumin och strimla tomaterna, riv basilikabladena i grova bitar.
I en ugnsfast form varvar du sedan zucchinin, halloumin, de soltorkade tomaterna, basilikan och tomatsåsen ungefär som en lasagne, starta med zucchinin i botten.
På toppen strör du parmesan och gratängost. Låt gratinera i mitten av ugnen under ca 15 minuter.