600 g fläskfilé
2 tsk flingsalt
1 tsk mortlad svartpeppar
1 tsk smulad rosépeppar
2 msk smör
Ugnsrostade grönsaker:
600 g färska rödbetor
200 g svartkål
1 knippe gula lökar
2 msk olivolja
1 msk flingsalt
200 g chèvre
mangoldskott
Gör så här:
Koka rödbetorna med tre centimeter kvar av blasten i saltat vatten. Koka dem precis mjuka, skölj i kallt vatten och gnid av skalet.
Putsa fläskfilén och klappa in salt och peppar.
Hetta upp en stekpanna med lock och bryn köttet runt om i smör. Sänk temperaturen på spisen, stick in en termometer i köttet och lägg på ett lock. Låt eftersteka till en innertemperatur på 68 grader, cirka 10 minuter. Låt vila 5 min innan köttet skärs upp i centimetertjocka skivor.
Klyfta rödbetorna och fördela på en ugnsplåt med svartkål och klyftade knipplökar.
Ringla över olja och salta. Rosta högt upp i ugnen cirka tio minuter.
Bryt loss bitar av chèvren och fördela på plåten. Toppa med mangoldskott.