Recept: Helstekt fläskfilé med rostade grönsaker

Kultur och Nöje2016-04-09 08:00

600 g fläskfilé

2 tsk flingsalt

1 tsk mortlad svartpeppar

1 tsk smulad rosépeppar

2 msk smör

Ugnsrostade grönsaker:

600 g färska rödbetor

200 g svartkål

1 knippe gula lökar

2 msk olivolja

1 msk flingsalt

200 g chèvre

mangoldskott

Gör så här:

Koka rödbetorna med tre centimeter kvar av blasten i saltat vatten. Koka dem precis mjuka, skölj i kallt vatten och gnid av skalet.

Putsa fläskfilén och klappa in salt och peppar.

Hetta upp en stekpanna med lock och bryn köttet runt om i smör. Sänk temperaturen på spisen, stick in en termometer i köttet och lägg på ett lock. Låt eftersteka till en innertemperatur på 68 grader, cirka 10 minuter. Låt vila 5 min innan köttet skärs upp i centimetertjocka skivor.

Klyfta rödbetorna och fördela på en ugnsplåt med svartkål och klyftade knipplökar.

Ringla över olja och salta. Rosta högt upp i ugnen cirka tio minuter.

Bryt loss bitar av chèvren och fördela på plåten. Toppa med mangoldskott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!