Recept: Heta räkor i kokosmjölk

Kultur och Nöje2016-05-06 08:00

150 g bönpasta

300 g skalade räkor

1 lime, finrivet skal och saft

2 salladslökar, strimlade

2 vitlöksklyftor, rivna

2 tsk kokosfett eller olivolja

1 burk kokosmjölk (400 ml)

0.5 msk sambal oelek

salt

70 g babyspenat

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Vänd runt räkorna med finrivet skal (endast det gröna) och saft av lime.

Fräs salladslök och vitlök i kokosfett eller olja någon minut. Häll i kokosmjölk och tillsätt sambal. Låt småputtra tre minuter och vänd sedan ner räkorna.

Strö eventuellt över lite ljus redning om du vill ha en krämigare konsistens. Smaka av med salt och vänd runt med spenat och nykokt pasta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!