Recept: Hoisinglacerad karréburgare

Kultur och Nöje2016-04-27 08:00

2 dl majonnäs

1-2 tsk het chilisås

salt

svartpeppar

1/2 gurka

400 g fläskkarré i skivor

1 dl hoisinsås

4 hamburgerbröd

1 krispsallad

1 burk pickles (à 200 g)

1 dl hackad koriander

Gör så här:

Blanda majonnäs och sriracha. Smaka av med salt och peppar.

Skär gurkan i tunna skivor.

Pensla köttet med hoisinsås runt om.

Grilla köttet 3–4 minuter per sida, pensla med mer hoisinsås under grillningen.

Ta köttet från grillen. Låt vila några minuter. Skär det sedan i tunna skivor.

Grilla eller rosta bröden.

Bred majonnäsen på underdelen av bröden, lägg på ett salladsblad och några skivor gurka.

Toppa med kött, picklade grönsaker, koriander och brödlocken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!