Rotfrukter
ca 700 g sötpotatis
2 palsternackor
1 msk olja
salt och peppar
Kyckling
4 kycklingfiléer
1 tsk sambal oelek
1 msk flytande honung
1 dl vatten
1 msk olja
Örtkräm
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
2 dl crème fraiche
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 romansallad
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en ugnsplåt.
Rotfrukter: Skölj och skär sötpotatisen och palsternackorna i stora bitar.
Lägg rotfrukterna i en bunke. Blanda dem med oljan och krydda med salt och peppar. Häll ut dem på den varma plåten och rosta mitt i ugnen i cirka 25 minuter.
Kyckling: Skär varje kycklingfilé i tre bitar på längden. Blanda sambal oelek, honung och vatten till en marinad.
Stek kycklingen runt om i oljan i en stekpanna cirka 5 minuter. Sänk värmen och tillsätt marinaden och låt småkoka cirka fem minuter.
Örtkräm: Hacka persiljan, blanda den med crème fraiche och vinägern, smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med sötpotatissalladen, örtkrämen och salladen.