Recept: Honungsstekt kyckling med örtkräm

Kultur och Nöje2016-02-08 08:00

Rotfrukter

ca 700 g sötpotatis

2 palsternackor

1 msk olja

salt och peppar

Kyckling

4 kycklingfiléer

1 tsk sambal oelek

1 msk flytande honung

1 dl vatten

1 msk olja

Örtkräm

1/2 ask färsk persilja (à 20 g)

2 dl crème fraiche

1/2 msk vitvinsvinäger

1/2 romansallad

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en ugnsplåt.

Rotfrukter: Skölj och skär sötpotatisen och palsternackorna i stora bitar.

Lägg rotfrukterna i en bunke. Blanda dem med oljan och krydda med salt och peppar. Häll ut dem på den varma plåten och rosta mitt i ugnen i cirka 25 minuter.

Kyckling: Skär varje kycklingfilé i tre bitar på längden. Blanda sambal oelek, honung och vatten till en marinad.

Stek kycklingen runt om i oljan i en stekpanna cirka 5 minuter. Sänk värmen och tillsätt marinaden och låt småkoka cirka fem minuter.

Örtkräm: Hacka persiljan, blanda den med crème fraiche och vinägern, smaka av med salt och peppar.

Servera kycklingen med sötpotatissalladen, örtkrämen och salladen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!