Recept: Indisk blomkålsgryta med mango

Kultur och Nöje2016-03-07 08:00

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 röd chilipeppar

1 stor morot

400 g fast potatis

1/2 blomkålshuvud

2 msk rapsolja

1 1/2 msk garam masala

1 tsk gurkmeja

1 tsk malen koriander

2 dl röda linser

5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)

400 ml kokosgrädde

1 mango

1 msk limesaft (1 msk limesaft motsvarar ca 1/2 lime)

2 dl gröna ärter

salt

Till servering

basmatiris

mezeyoghurt

naanbröd

mynta

Så här gör du

Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka chilin. Skala och skär moroten i ca 1/2 cm stora tärningar. Skala och skär potatisen i cirka två cm stora bitar. Skär blomkålen i små buketter.

Stek löken, vitlöken, chilin och morötterna i oljan i en gryta tills löken är mjuk. Rör ner kryddorna och stek ytterligare två minuter.

Tillsätt linserna, potatisen, buljongen och kokosgrädden och låt sjuda cirka 12 minuter. Vänd ner blomkålen och sjud ytterligare cirka tre minuter.

Skala och skär mangon i cirka två cm stora tärningar.

Pressa limen.

Tillsätt mango, limesaft och ärter i grytan och smaka av med salt.

Till servering: Servera grytan med kokt basmatiris, mezeyoghurt och naanbröd. Garnera gärna med mynta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!