Recept: Kikärt- och vitkålspannkakor med äppel- och lingonsallad

Kultur och Nöje2016-03-12 08:00

1 förp kikärter (à 380 g)

2 1/2 dl vetemjöl

3 ägg

1 tsk salt

6 dl mjölk

250 g vitkålsris

3 msk smör

Sallad

1 rött äpple

1 dl rårörda lingon

Bacon

2 förp kycklingbacon (à 100 g)

1 tsk rapsolja

Gör så här:

Pannkakor: Häll av kikärtorna i en sil, skölj noga i kallt vatten och låt rinna av.

Mosa kikärtorna med en gaffel i en bunke och vispa ihop med mjöl, ägg, salt och hälften av mjölken. Fortsätt vispa och tillsätt resten av mjölken i en tunn stråle. Tillsätt vitkålsriset.

Sallad: Kärna ur äpplet och skär det i centimeterstora tärningar. Blanda dem med lingonen.

Bacon: Stek baconet i oljan i en het stekpanna och låt rinna av på hushållspapper.

Pannkakor: Stek pannkakorna i omgångar i smöret i en stekpanna.

Servera pannkakorna med lingon- och äppelsallad och bacon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!