Recept: Korv i kopp

Kultur och Nöje2016-11-25 08:00

200 g morötter

100 g gulbetor

100 g kålrot

100 g brysselkål

0.5 purjolök

100 g rökt sidfläsk, fint tärnat

2 msk smör

0.5 dl portvin

1 liter köttbuljong (1 liter vatten + 2 buljongtärningar)

1 tsk timjan

2 lagerblad

200 g julkorv, i bitar

1 äpple, tärnat

salt och peppar

Gör så här:

Skala alla rotfrukter och skär i lika stora bitar, cirka 2 x 2 cm. Ansa och dela brysselkålen. Strimla purjolöken grovt.

Bryn fläsket i smöret i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt alla grönsaker utom purjolöken.

Stek under omrörning någon minut utan att de tar färg. Tillsätt purjolöken.

Häll i portvinet och buljongen. Tillsätt timjan och lagerblad. Låt puttra cirka tio minuter tills rotsakerna nästan är mjuka.

Tillsätt korven och äpplet. Sjud i ytterligare fem minuter. Smaka av soppan med salt och peppar. Servera gärna med riven pepparrot.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!