Recept: Köttfärsgratäng med zucchini

Kultur och Nöje2016-02-09 08:00

500 gram nötfärs

2 zucchini

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

olivolja

salt och svartpeppar

3 dl krossade tomater

1 lagerblad

oregano

1,5 dl grädde

50 gram grana padano

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär zucchinin i skivor på längden. Salta på båda sidor och låt vattna ur i 10 minuter. Skölj och torka av.

Skala och finhacka lök och vitlök.

Stek nötfärs, lök och vitlök i olja tills färsen är genomstekt.

Tillsätt krossade tomater, lagerblad, oregano samt grädde och låt koka ihop 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.

Varva köttfärssås och zucchini i en smord form.

Toppa med riven parmesanost och gratinera i cirka 30 minuter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!