4 port spaghetti
1/2 blomkålshuvud
250 g gröna ärter
2 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
1 citron
salt och peppar
1/2 kruka persilja
1 rödlök
1 burk räkor i lake (à 580 g)
1 tsk olivolja
65 g röd mangold
Så här gör du
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Ansa skär blomkålen i små buketter. Lägg ner dem med pastan när det återstår 3 minuter av koktiden.
Koka upp ärter och grädde i en kastrull. Pressa i vitlök och låt småputtra 3-5 minuter. Mixa till en slät kräm med stavmixer eller i matberedare.
Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Smaka av ärtkrämen med några droppar citronsaft, salt och peppar.
Hacka persiljan. Skala och skiva löken.
Låt räkorna rinna av och blanda dem med citronskal, persilja, lök och olivolja.
Blanda pastan med grönärtskrämen och servera med räkor och mangold.