Recept: Krämig rotsaksrisotto

Kultur och Nöje2016-02-03 08:00

4 dl risottoris (carnaroliris)

1 gul lök

1 morot

1 palsternacka

en liten bit rotselleri

ca 2 msk olivolja

ca 2 dl vitt vin

ca 1 liter grönsaksbuljong

1-2 msk färskpressad citron

1 1/2 dl riven parmesanost

persilja

salt, svartpeppar

Så här gör du:

Börja med att koka upp grönsaksbuljongen i en kastrull.

Skala och hacka löken.

Skala morot, palsternacka och rotselleri och skär dessa i små fina tärningar.

Hetta upp olivolja i en stor vid kastrull, fräs lök, rotsaker och ris en liten stund.

Tillsätt sedan vinet och låt det koka in.

Späd med grönsaksbuljong, lite i taget medan risotton får puttra på svag värme.

Rör om lite då och då.

När riset börjar kännas klart och risotton har den konsistens du önskar så dra kastrullen åt sidan.

Smaksätt med citronsaft, och rör ner parmesanosten och persiljan.

Smaka av risotton och krydda eventuellt extra med salt och peppar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!