Recept: Krispig kyckling

Kultur och Nöje2016-03-29 08:00

4 kycklingfiléer

1 tsk salt

1 ägg

1 dl sesamfrön (skalade)

1 dl panko ströbröd

2 tsk olja

1 tsk sesamolja

140 g färsk spenat eller pak choi

1,5 dl teriyakisås

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Dela kycklingfiléerna på längden. Lägg ut på en skärbräd och strö över salt.

Knäck ägget i en skål och vispa upp det lätt med en gaffel.

Häll sesamfrön och ströbröd i en skål. Doppa kycklingbitarna i äggvispet.

Vänd kycklingen i ströbrödet och lägg dem i en inoljad form.

Ringla över olja. Ställ in i ugnen 20–30 minuter.

Häll sesamolja i en varm stekpanna.

Lägg i spenat eller pak choi. När bladen krympt något, häll på teriyakisås.

Det är klart att servera när såsen är varm.

Servera kycklingen med ris och spenat eller pak choi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!