4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 ägg
1 dl sesamfrön (skalade)
1 dl panko ströbröd
2 tsk olja
1 tsk sesamolja
140 g färsk spenat eller pak choi
1,5 dl teriyakisås
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela kycklingfiléerna på längden. Lägg ut på en skärbräd och strö över salt.
Knäck ägget i en skål och vispa upp det lätt med en gaffel.
Häll sesamfrön och ströbröd i en skål. Doppa kycklingbitarna i äggvispet.
Vänd kycklingen i ströbrödet och lägg dem i en inoljad form.
Ringla över olja. Ställ in i ugnen 20–30 minuter.
Häll sesamolja i en varm stekpanna.
Lägg i spenat eller pak choi. När bladen krympt något, häll på teriyakisås.
Det är klart att servera när såsen är varm.
Servera kycklingen med ris och spenat eller pak choi.