Recept: Krispig tofu med ris och chutney

Kultur och Nöje2016-03-11 08:00

1 pkt naturell tofu

0,5 dl majsmjöl

0,5 tsk cayennepeppar (kan uteslutas)

0,5 tsk malen ingefära

1 tsk salt

1 ägg, lättvispat (kan ersättas med sojamjölk)

1 dl kokosflingor

2 msk sesamfrön

0,5 dl ströbröd, gärna fullkorn (kan ersättas med krossade cornflakes)

2 dl jasminris

1 burk mango chutney

Gör så här:

Koka riset enligt förpackning.

Pressa vätska ur tofun genom att lägga den mellan två bitar hushållspapper. Lägg en tallrik ovanpå tofun med en konservburk på. Låt stå i 30 minuter.

Värm ugnen till 200 grader.

Pensla en ugnsplåt med lite olja.

Torka av tofun och skiva den i 1,5 cm tjocka skivor. Skär skivorna till trekanter.

I en påse blanda ihop majsmjöl, cayennepeppar, ingefära och salt. Lägg i tofubitarna och skaka runt försiktigt. Plocka ur bitarna och skaka av överflödig mjöl.

I en skål blanda ihop kokosflingor, sesamfrön och ströbröd. Doppa bitarna i lättvispat ägg och därefter i kokosmixen.

Lägg tofubitarna på ugnsplåten och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Vänd efter halva tiden.

Servera med ris, valfria grönsaker och mango chutney.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!