1 pkt naturell tofu
0,5 dl majsmjöl
0,5 tsk cayennepeppar (kan uteslutas)
0,5 tsk malen ingefära
1 tsk salt
1 ägg, lättvispat (kan ersättas med sojamjölk)
1 dl kokosflingor
2 msk sesamfrön
0,5 dl ströbröd, gärna fullkorn (kan ersättas med krossade cornflakes)
2 dl jasminris
1 burk mango chutney
Gör så här:
Koka riset enligt förpackning.
Pressa vätska ur tofun genom att lägga den mellan två bitar hushållspapper. Lägg en tallrik ovanpå tofun med en konservburk på. Låt stå i 30 minuter.
Värm ugnen till 200 grader.
Pensla en ugnsplåt med lite olja.
Torka av tofun och skiva den i 1,5 cm tjocka skivor. Skär skivorna till trekanter.
I en påse blanda ihop majsmjöl, cayennepeppar, ingefära och salt. Lägg i tofubitarna och skaka runt försiktigt. Plocka ur bitarna och skaka av överflödig mjöl.
I en skål blanda ihop kokosflingor, sesamfrön och ströbröd. Doppa bitarna i lättvispat ägg och därefter i kokosmixen.
Lägg tofubitarna på ugnsplåten och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Vänd efter halva tiden.
Servera med ris, valfria grönsaker och mango chutney.