3 dl ris
900 g kyckling drumsticks
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk gurkmeja
1 tsk ingefära, mald
2 tsk paprikapulver
2 tsk oregano, torkad
0,5 msk koriander, mald
500 g potatis, tärnad
1 gul lök, strimlad
1 paprika, tärnad
3 vitlöksklyftor, hackade
1 röd chili, strimlad
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
40 g babyspenat
Gör så här:
Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingbenen runt om i olja tills de är gyllene. Salta.
Lägg över i en stor kastrull. Pudra över alla torra kryddorna och stek under omrörning någon minut till. Tillsätt potatis, lök, paprika, vitlök och chili. Stek under omrörning lite till.
Häll i vatten och smula ner buljongen. Låt koka under lock ca 25 min. Servera med ris och spenat.