Recept: Kyckling med gurkmeja och potatis

Kultur och Nöje2016-08-30 08:00

3 dl ris

900 g kyckling drumsticks

1 msk olivolja

1 tsk salt

1 tsk gurkmeja

1 tsk ingefära, mald

2 tsk paprikapulver

2 tsk oregano, torkad

0,5 msk koriander, mald

500 g potatis, tärnad

1 gul lök, strimlad

1 paprika, tärnad

3 vitlöksklyftor, hackade

1 röd chili, strimlad

12 dl vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

40 g babyspenat

Gör så här:

Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingbenen runt om i olja tills de är gyllene. Salta.

Lägg över i en stor kastrull. Pudra över alla torra kryddorna och stek under omrörning någon minut till. Tillsätt potatis, lök, paprika, vitlök och chili. Stek under omrörning lite till.

Häll i vatten och smula ner buljongen. Låt koka under lock ca 25 min. Servera med ris och spenat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!