Recept: Kycklingbullar i jordnötssås

Kultur och Nöje2016-01-29 08:00

2 dl ris

500 g kycklingfärs

2,5 dl matlagningsgrädde

0,5 dl ströbröd

1 tsk salt

2 dl salta jordnötter

0,5 färsk röd chili

0,5 msk curry

2 msk smör- och rapsolja

1,5 dl kokosmjölk, en liten burk

0,5 dl mango chutney

2 dl frysta sojabönor

0,5 dl hackad koriander

Gör så här:

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Blanda 0,5 dl grädde och ströbröd i en bunke, låt svälla cirka fem minuter.

Tillsätt färsen och 0,5 tsk salt, arbeta ihop till en jämn smet.

Rulla 32 bullar av färsen.

Mixa jordnötterna grovt och hacka chilin fint. Fräs chili och curry i 1 msk smör- och rapsolja i en kastrull, tillsätt kokosmjölken, resten av grädden och saltet samt mango chutney och de mixade jordnötterna. Låt koka ihop cirka tre minuter.

Stek kycklingbullarna i resten av smör- och rapsoljan cirka fem minuter.

Häll över såsen, tillsätt sojabönorna och koka upp. Servera med ris och garnera ev med hackad chili och koriander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!