2 dl belugalinser
800 g sötpotatis
2 msk smör eller olivolja
1 tsk salt
900 g kycklingfilé, i tunna skivor
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
2 mozzarella (à 125 g)
1 dl färsk basilika (+ blad till garnering)
1 msk smör
1 msk olivolja
0,5 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
0,5 dl balsamvinäger
2 msk oxfond
1,5 dl grädde
200 g körsbärstomat på kvist
Gör så här:
Koka linserna på låg värme cirka 20 minuter (de ska vara lätt al dente och inte ha hunnit spricka). Skala och tärna sötpotatisen i cm-stora bitar. Råstek mjuka i smör/olja. Salta.
Lägg ut kycklingskivorna på en skärbräda och krydda med lite av saltet och pepparn. Skär mozzarellan i lika många bitar som kycklingskivor.
Lägg ett basilikablad och en bit mozzarella i mitten av varje skiva. Rulla ihop och krydda med resterande salt och peppar. Hetta upp en stekpanna.
Stek rullarna i smör/olja till fin färg runt om, 3–5 min. Tillsätt lök och vitlök. Häll i balsamvinäger, fond och grädde. Lägg tomaterna med sin kvist i pannan.
Sätt på ett lock och låt sjuda på spisen eller i ugnen på 225 grader i ugnstålig panna, tills kycklingen är genomstekt, cirka 10 min. Vänd runt linserna med sötpotatisen och servera med kycklingen direkt ur pannan. Garnera med basilikablad.