Recept: Kycklingrullar med linser och sötpotatis

Kultur och Nöje2016-12-16 08:00

2 dl belugalinser

800 g sötpotatis

2 msk smör eller olivolja

1 tsk salt

900 g kycklingfilé, i tunna skivor

1 tsk salt

0,5 tsk svartpeppar

2 mozzarella (à 125 g)

1 dl färsk basilika (+ blad till garnering)

1 msk smör

1 msk olivolja

0,5 gul lök, finhackad

2 vitlöksklyftor, finhackade

0,5 dl balsamvinäger

2 msk oxfond

1,5 dl grädde

200 g körsbärstomat på kvist

Gör så här:

Koka linserna på låg värme cirka 20 minuter (de ska vara lätt al dente och inte ha hunnit spricka). Skala och tärna sötpotatisen i cm-stora bitar. Råstek mjuka i smör/olja. Salta.

Lägg ut kycklingskivorna på en skärbräda och krydda med lite av saltet och pepparn. Skär mozzarellan i lika många bitar som kycklingskivor.

Lägg ett basilikablad och en bit mozzarella i mitten av varje skiva. Rulla ihop och krydda med resterande salt och peppar. Hetta upp en stekpanna.

Stek rullarna i smör/olja till fin färg runt om, 3–5 min. Tillsätt lök och vitlök. Häll i balsamvinäger, fond och grädde. Lägg tomaterna med sin kvist i pannan.

Sätt på ett lock och låt sjuda på spisen eller i ugnen på 225 grader i ugnstålig panna, tills kycklingen är genomstekt, cirka 10 min. Vänd runt linserna med sötpotatisen och servera med kycklingen direkt ur pannan. Garnera med basilikablad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!