Recept: Lammkebab med oströra

Kultur och Nöje2016-01-20 08:00

500 g lammfärs

1,5 tsk spiskummin

1 tsk malen koriander

2 tsk sambal oelek

2 msk finhackad mynta

2 krm svartpeppar

1 tsk salt

1 msk olivolja

Oströra:

1 pkt fetaost

2 dl matyoghurt

paprikapulver och torkad chili

salt och peppar

Tillbehör:

4 pitabröd

1 huvud gemsallad

dl hackad mynta

Gör så här:

Blanda färsen med kryddor och salt till en smidig smet.

Forma den runt blötlagda träspett.

Stek dem runtom i smör-&rapsolja i en stekpanna cirka 10 min.

Mosa ihop fetaosten med matyoghurt. Krydda och smaka av med salt och peppar.

Servera spetten med oströra, sallad, mynta och grillade pitabröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!