Recept: Lasagne med halloumi och paprika

Kultur och Nöje2017-01-07 08:00

1 hackad gul lök

1 hackad vitlöksklyfta

2 tärnade paprikor

1 msk oregano

1 msk olivolja

4 dl krossade tomater

1 tsk svartpeppar

1 tsk salt

2 tsk sambal oelek, eventuellt

Gör så här:

Bryn lök, vitlök, paprika och oregano i olivolja i en stor stekpanna eller gryta, 3 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka tio minuter.

Smält smöret i en kastrull, dra ner värmen och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget under vispning. Låt koka upp under omrörning och sjud cirka tre minuter. Tillsätt den rivna osten.

Blanda såserna men spara cirka två deciliter av den vita såsen till lasagnens översta lager.

Varva de blandade såserna med pastaplattorna i tre lager, i en ugnsfast form. Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa med den sparade såsen och persiljan.

Grädda i ugnen 15-20 minuter tills lasagnen fått fin färg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!