Recept: Lasagne med rökt lax och spenat

Kultur och Nöje2016-04-12 08:00

500 g krossade tomater

2 dl crème fraiche

2 dl mjölk

1 hackad gul lök

2 hackade vitlöksklyftor

10 hackade soltorkade tomater

1 tsk salt

0.5 tsk svartpeppar

100 g färsk spenat

400 g kallrökt lax i skivor

400 g lasagneplattor

100 g riven ost

Gör så här:

Blanda krossade tomater, crème fraiche, mjölk, lök, vitlök och soltorkade tomater i en skål. Salta och peppra. Spara 2 dl sås till lasagnens översta lager.

Varva sås, spenat och lax med pastaplattorna i tre eller fyra lager i en ugnsfast form.

Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa med den sparade såsen och riven ost.

Grädda lasagnen i ugnen tills den bubblar i kanterna och fått fin färg, cirka 20 minuter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!